İSTİHDAMDA SIKINTI YAŞANAN BÖLGELERDE SÖZLEŞMELİ KAMU ÇALIŞANI YERİNE TEŞVİK SİSTEMİ GETİRİLMELİDİR.
18 Aralık 2019, Çarşamba

 

 

 

 

 

 

 

 

         İstihdamda sıkıntı yaşanan bölgelerde sözleşmeli kamu çalışanı yerine teşvik sistemi getirilmelidir. Devlet cebreden değil cezbeden bir anlayışla bu soruna yaklaşmalıdır. İstihdamda güçlük çekilen yerlerde bir an evvel teşvik sistemi hayata geçirilmelidir. Sorunun çözümü cebri uygulamalar değil gönüllülüğü esas alan teşviki yöntemlerdir. Biz, kamu görevlilerinin zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapmaları halinde, illerin mahrumiyet durumlarına göre ilave özel hizmet tazminatı ödenmesini talep ediyoruz. Böylece hem performans ve verimlilik artacak hem de aile bütünlüğü korunmuş olacaktır.

     Temel teklifimiz bütün kamu görevlilerinin kadrolu istihdamıdır. Sözleşmeli, ücretli, vekil, fahri gibi kamudaki bütün kadrosuz istihdam türleri kaldırılmalıdır. Çünkü hiçbir işverene özellikle de devlete ucuz ve iş güvencesiz çalıştırma yakışmaz. Ucuz ve güvencesiz hizmet alımı emek sömürüsüdür.

    Tüm sözleşmeli kamu çalışanlarının kadroya geçirilmesinin sorunları çözecek, aileleri birleştirecek tek çözüm olarak gördüğümüzü belirterek harf ve rakamlara boğulmuş istihdam modelleri yerine kadrolu istihdama geçilmesini istiyoruz.

ABDULLAH DUMAN

ERZURUM SAĞLIK-SEN ŞUBE BAŞKANI

PAYLAŞ :