Memur-Sen'den Mısır'daki İdamlara Tepki
26 Şubat 2019, Salı

 

 

 

 

 

 

 

 

Memur-Sen'den Mısır'daki İdamlara Tepki

Mısır'da Sisi'nin seçimle gelen meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yönelik gerçekleştirdiği darbenin ardından başlayan zulüm dolu süreç devam ediyor. Yaşanan darbenin ardından birçok kişi Mısır zindanlarında esaret altında tutulurken mahkemenin verdiği kararlar neticesinde idamlar da gerçekleşiyor.

Darbe aleyhinde yapılan gösterilerde tutuklanan kadınların, bulundukları zindanlarda psikolojik ve fiziki işkenceye maruz kaldıklarını ifade eden darbe karşıtları; elleri prangalı olan kadın mahkumlara karşı insanlık dışı muamelede yapan cunta polisinin, cinsel tacizde de bulunduğu belirtiyorlar.

Mısır'da zulüm devam ediyor.

"Kendi ülkelerinde idam hükümleri uygulamayan ve her fırsatta idama karşı olduklarını vurgulayan Avrupa ve sözde gelişmiş ülkeler, İslam coğrafyasındaki zulümlere ve idamlara kayıtsız kalarak bu suçlara ortak olmaktadırlar. Özellikle İslam İşbirliği Teşkilatı, Afrika Birliği İnsan Hakları Komitesi, Arap Birliği İnsan Hakları Komitesi, BM İnsan Hakları Konseyi gibi yapıların Mısırdaki İdamlara sessiz kalmasını kınıyoruz.

Zulme sessiz kalmıyoruz.

Zalime dur diyoruz.

Her zaman mazlumun yanındayız.

ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM !!!

Memur Sen İl Başkanlığında Basın Açıklaması yapan İl Başkanımız Abdullah Duman'a, Basın açıklamasına katılan Memur Sen'e bağlı İş Kolları Şube Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerine ve Basın Mensuplarına Sağlık Sen Şube Yönetim Kurulu adına teşekkür ederiz.

Erzurum Sağlık Sen Basın ve İletişim

 

PAYLAŞ :