6. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti..
20 Haziran 2018, Çarşamba

Şubemizin 6. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti

Erzurum Sağlık Sen 6. olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Abdullah Duman güven tazeleyerek, tekrar başkan seçildi. Başkanımız Duman yaptığı konuşmada;

"Çok değerli misafirlerimiz,

4 Yıl boyunca bu davaya beraber omuz verdiğimiz kıymetli yol arkadaşlarım;

Bu 4 yıl boyunca şube yönetimi olarak sahada bizim elimiz, gözümüz, kulağımız olan, destek ve gayretlerini her daim hissettiğimiz ve bundan dolayı şükran duyduğumuz temsilci arkadaşlarımız,

Bu davanın sessiz neferi olan kıymetli üyelerimiz

Şubemizin 6. Olağan Genel Kurulu’na hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Üstad Necip Fazıl Kısakürek, Sakarya Türküsü’nde milletin davasını Sakarya nehrine yükler ve onun üzerinden seslenir.

Eyvah, eyvah, Sakaryam, sana mı düştü bu yük

Bu dâva hor, bu dâva öksüz, bu dâva büyük! ..

Ne ağır imtihandır, başındaki, Sakarya!

Bin bir başlı kartalı nasıl taşır kanarya

İnsandır sanıyordum mukaddes yüke hamal.

Hamallık ki, sonunda, ne rütbe var, ne de mal,

Yalnız acı bir lokma, zehirle pişmiş aştan;

Ve ayrılık, anneden, vatandan, arkadaştan.

Evet Kıymetli misafirlerimiz ve Sevgili dava arkadaşlarım;

Bu büyük davanın yükünü taşımayı Rabbim bize nasip etmişti. Rabbim izin verirse, tekrar bu davayı omuzlamak istiyoruz. Üstadın da dediği gibi bu dava fedakarlık istiyor. Anneden, eşten, evlattan ayrılık istiyor. Gece gündüz, cumartesi pazar demeden çalışmak istiyor.

Ve bütün bu çalışma, sendikacılığı çağı kurtarmanın eylemi olarak gören ve erdemliler hareketinin temsilcisi olarak çıktığımız bu yolda, Allah’a hamd olsun pırıl pırıl bir geçmiş bıraktık. Tekrar bu görev nasip olursa, geçmişte yaptığımız hizmetleri daha yukarılara taşımak için ben ve arkadaşlarım elimizden geleni yapacağız.

Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak bizim bir sloganımız vardı

Biz büyük bir aileyiz.

Evet; genel merkezimizle, Şube Başkan ve yönetimlerimizle, temsilcilerimizle, üyelerimizle biz büyük bir aileyiz.

Mevlâna; Güzellik birdir ama aynaları çoğaltırsan oda çoğalır diyor.     Sağlık Sen ailesi olarak modern fakat acımasız dünyanın dar kalıplarıyla hareket etmeyen kardeşlik sendikacılığını yapıyoruz. Paylaşarak büyümeyi, sürtüşerek değil, anlaşarak hareket etmeyi ,kendisine bir hayat tarzı olmayı benimsemiş büyük bir aileyiz.

Sendikacılıkta esas mesele üyelerin mali ve özlük haklarını korumak ve geliştirmek olmakla birlikte biz sendikacılığa yeni bir boyut daha ekledik ve ülke meselelerinde sorumluluk alarak elimizi taşın altına koyduk.

Birçok talebimiz kazanıma dönüştü, birçok sorunumuz çözüldü. Lisans tamamlama; kim ne derse desin bir Sağlık-Sen kazanımıdır. Yıpranma payı; daha birileri hayal bile edemezken bunu talep eden, sözünü alan ve mücadeleden vazgeçmeyerek kazanıma dönüştüren Sağlık-Sen’dir. Ama yetersiz …………

Süt izinleri, engelli yakını olanlara nöbet muafiyeti, sabit ek ödemenin maaşla birlikte ödenmesi gibi bir çok talebimiz de kazanıma dönüştü.

İnşallah sırada ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, emekli maaşlarının yükseltilmesi, sözleşmeli kardeşlerimizin kadroya geçirilmesi ve 3600 ek göstergenin lisans mezunu bütün çalışan arkadaşlarımıza verilmesi var. Birlik ve beraberlik içinde, tabandan gelen destek ve talebi de dikkate alarak genel merkezimizin bu sorunları da çözeceğine inanıyoruz.

Sağlık sen kendi içinde kuralları olan, ilkelerini önemseyen, prensipleriyle kurumsallaşmış ve bu nedenle de belli bir disipline sahip, çizgileri net olarak belirlenmiş bir sendikadır.

Sağlık sen   Türkiye’nin en büyük emek örgütüdür. Emeğin değerli olmasının ve ekmeğin artmasının   ön şartının, sivil ve demokratik bir siyasal sistem olduğunun bilincindeyiz. Özgürleşmeyi, demokratikleşmeyi, sivilleşmeyi, mazluma destek olmayı, zulmü ortadan kaldırmayı, insanı ve insan onurunu korumayı da görev ve sorumluluklarımız arasında görüyor, varlık nedenleri arasında kabul ediyoruz.

 

Sağlık sen in Erzurum da kurumsallaşması, itibar kazanması adına çalışarak, teşkilatımızı diri tutmayı, organizasyon kabiliyetini artırmayı, sağlık teşkilatının sorunlarını sorunun merkezinde çözmeyi düstur edinip, birlik ve beraberliğimizi tesis etmenin yollarını arayarak hak, hukuk, adalet ve eşitlik ilkelerinden asla taviz vermeden çalıştık.

Bunun için biz, bilir ve inanırız ki; dünya üzerinde Allaha kulluktan daha büyük bir makam, Allah’ın rızasını gözeterek insana hizmet etmekten daha büyük bir onur yoktur.

Kıymetli misafirler, değerli dava arkadaşlarım,

Bundan sonraki süreçte;

Üyelerimizin özlük hakları başta olmak üzere, hukuksal olarak sorunlarına rahatlıkla çözüm üretecek, ihtiyaç duyulan danışmanlık hizmetini en iyi şekilde vermek üzere çalışmalarımız olacak.

Böylece mevzuat bilgileri, hukuksal danışmanlık hizmeti, avukatlık hizmetleri, özlük haklarıyla ilgili gelişmeler hakkında üyelerimizin eksiksiz ve zamanında bilgi almasını sağlayacağız.

Proje üreten ve yaptığı projelerle hem sağlık çalışanlarına hem de sağlık sistemine katkı sunan bir sendika olmak istiyoruz.

Sorunların çözümüne yönelik gerekli akademik çalışmalarda yer alan vizyonu geniş bir sendika oluşturmak niyetindeyiz.

İstişare kültüründen vazgeçmeyerek her bir üyesine tam manasıyla güvenen ve aynı zamanda kendisine güvenilen bir teşkilat ruhuyla hareket etmek istiyoruz.

En önemlisi de gerektiğinde iletişim becerilerini kullanmasını bilen, çözüme ulaşmak adına hukuksal ve eylemsel sendikacılığın en iyi örneğini sergileyen güçlü bir sendika hayal ediyoruz. Bu vesile ile……

Ben Cenabı-ı Allah’tan muhabbetimizi, dayanışmamızı, kardeşliğimizi ve dava arkadaşlığımızı daim etmesini temenni ediyorum. Sağlık-Sen çatışı altında bugüne kadar emek vermiş olan kardeşlerime bir kez daha şükranlarımı ifade ediyorum. Gerçekleştirdiğimiz seçim sonucunda yeni vazifeler üstlenecek arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

Katılımınızdan dolayı tekrar en derin şükranlarımı sunuyor, kongremizin ilimiz ve ülkemiz adına hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum."dedi.

ABDULLAH DUMAN

Erzurum Sağlık-Şube Başkanı




PAYLAŞ :